Horní menu

Česky English Deutsch

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Život v obci > Aktuality > Charita Zábřeh - šance pro osoby s chronickým duševním onemocněním

Charita Zábřeh - šance pro osoby s chronickým duševním onemocněním



 


Šance pro osoby s chronickým duševním onemocněním

Lidem s chronickým duševním onemocněním je určen projekt Charity Zábřeh „Šance zapojit se … do práce i do života“. Klade si za cíl rozvinout jejich schopnosti a zvýšit šance na následné pracovní uplatnění formou přednášek a praktických činností.  

Kromě teoretické přípravy, jako jsou komunikační dovednosti, témata jak hledat práci či se připravit na pohovor, jak se zorientovat v základních právních předpisech, je součástí také praktická pracovní činnost, a to práce v dílnách - dřevařské, keramické, vitrážové či tkalcovské.

Projekt je plně financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR a pro účastníky je tedy zcela zdarma.  Dojíždějící účastníci budou mít propláceny náklady na jízdné.

Zájemci o účast v druhé etapě projektu, která se rozběhne v lednu 2014, se mohou hlásit již nyní. Víte-li o někom, případně máte-li o tento projekt zájem sami, je možné se přihlásit koordinátorovi projektu Martinu Ondráčkovi na telefonu 736 509 464, případně e-mailu oaza@charitazabreh.cz.

Přínos účasti v projektu zhodnotila jedna z účastnic: „S projektem jsem spokojená. Především je to pro mě zdroj nových informací. Lektorky jsou výborné a informace jsou pro mě velmi zajímavé a užitečné. V pracovních dílnách jsem zase zjistila, že ještě ve mně něco je, něco co mi umožní tvořit hezké věci. Tím pracuju sama na sobě a to se mi líbí."

Jana Skalická, propagace, tel: 736 509 431, email: propagace@charitazabreh.cz


Tisková zpráva - ke stažení

 

Plakát ke stažení